Fysiotherapie

De fysiotherapeut houdt zich bezig met stoornissen in het bewegen en/of houding van mensen en de gevolgen hiervan in al hun dagelijkse activiteiten.

Jaarlijks bezoeken meer dan 3 miljoen mensen de fysiotherapeut omdat ze gehinderd worden in hun bewegen. Het menselijk lichaam vormt een prachtig samenspel van spieren, botten, gewrichten, zenuwen en ons brein. Daarbij kan er het nodige misgaan door overbelasting, eenzijdige en/of langdurige belasting of spanning, verkeerde beweging en door verouderingsprocessen.

Fysiotherapie:  specialisme van het menselijk bewegen!

De fysiotherapeut richt zich bij de behandeling volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten op de oorzaken van de diverse gezondheidsproblemen en op de gevolgen daarvan. Daarnaast richt de fysiotherapie zich ook sterk op preventie: het voorkomen van klachten of voorkomen van verergering of verdere achteruitgang.

Met welke klachten kunt u o.a. bij de fysiotherapeut terecht:

  • gewrichtsklachten van de heup, knie, enkel, schouder, elleboog en pols;
  • rug- en nekklachten;
  • duizeligheidsklachten vanuit het evenwichtsorgaan (bppd);
  • klachten aan spieren, pezen en banden;
  • herstel en revalidatie na een operatie;
  • beweeg- en trainingsprogramma`s  bij artrose, longaandoeningen(COPD) en Diabetes;
  • herstel na hartinfarcten;
  • sportblessures.

 De behandeling en begeleiding:

Bij ons in de praktijk ligt het accent van de behandeling op actieve begeleiding. We maken daarbij veel gebruik van onze nieuwe oefenzaal met moderne apparatuur en met veel persoonlijke aandacht. Dit doen we zowel individueel als in groepsverband. We beschikken daarbij in onze praktijk over een aantal fysiotherapeuten met specialisaties: Haptonomie, Manuele therapie, Dry Needling, Beweegprogramma`s COPD, Diabetes en Artrose.

Verder kunt u bij ons ook terecht voor : Fitnesstraining, Yoga en Pilates.

Directe toegang:

U kunt direct bij ons terecht voor het maken van een afspraak voor onderzoek en behandeling of voor vragen over uw gezondheid. U hoeft daarvoor niet eerst naar uw huisarts of specialist, maar dat kan uiteraard wel.

Maak nu een afspraak.

Comments are closed.